Είστε νονός/ νονά και έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο ή απλά θέλετε να προσφέρεται στο βαφτιστήρι σας μια λαμπάδα που θα έχει μόνο εκείνο; Τότε όπως θα καταλάβατε μάλλον θα πρέπει να βάλετε όλη σας τη φαντασία και να δημιουργήσετε μόνοι σας τη λαμπάδα που θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε ένα απλό κερί, λευκό ή σε απαλό χρώμα ώστε να δοθεί έμφαση στο κεντρικό στολίδι της λαμπάδας! Το κερί δεν χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο» από άποψη χρωμάτων άλλωστε αφού στο τέλος, το παιχνίδι που το συνοδεύει …, είναι αυτό που θα μείνει στο βαφτιστήρι σας.

Έπειτα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους στολίδια θα έχει η λαμπάδα. Σίγουρα δεν χρειάζεται να επιλέξετε ως κεντρικό στολίδι κάποιο παιχνίδι μεγάλου μεγέθους διότι έτσι δεν θα είναι χρηστική η λαμπάδα σας και μπορεί να αποδειχθεί ακόμη και επικίνδυνη για το μικρό παιδί. Εμείς προτείνουμε να διαλέξετε κάτι παιχνιδιάρικο όπως ένα χρωματιστό γλειφιτζούρι, ένα μενταγιόν με ροζ σχοινάκι που θα δέσετε στο κέντρο της λαμπάδας (εάν το βαφτιστήρι σας είναι κοριτσάκι) ή ένα μπρελόκ με κάποιον αγαπημένο ήρωα κινουμένων σχεδίων (αν το βαφτιστήρι σας είναι αγοράκι ).

Σε κάθε περίπτωση, προμηθευτείτε λεπτή κορδέλα σε χαρούμενα χρώματα όπως κόκκινο, ρόζ, γαλάζιο ή πορτοκαλί για να στερεώσετε το αντικείμενο με το οποίο θα στολίσετε τη λαμπάδα σας! Η κόλλα ως εργαλείο στη στερέωση του αντικειμένου θα σας κοστίσει από θέμα χρόνου και ίσως τελικά να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα..

Η ιδέα της κατασκευής μια χειροποίητης λαμπάδας είναι πολύ έξυπνη ιδέα που θα σας κοστίσει λιγότερα χρήματα ενώ η πράξη θα εκτιμηθεί σίγουρα δύο φορές.. Για καλό και κακό πάντως θυμηθείτε να συνοδεύσετε τη λαμπάδα με κάποιο αγαπημένο παιχνίδι (κατόπιν παραγγελίας αν γίνεται) ώστε να μη λήψει σε καμία περίπτωση το χαμόγελο από το αγαπημένο σας βαφτιστήρι!