Ο μεγάλος Αυστραλός σπεσιαλίστας στην ατομική χρονομέτρηση Jack Bobridge ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αποχώρηση του από την ενεργό δράση σε ηλικία μόλις 27 χρονών. Ο λόγος καθαρά ιατρικός , αφού ο Bobridge ταλαιπωρείται από ρευματοειδή αρθρίτιδα και όλη τη σεζόν του 2016 το σώμα του δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Όπως λέει χαρακτηριστικά και ο ίδιος :

 « το σώμα μου απλά ήταν πάρα πολύ κουρασμένο για να αγωνιστεί»

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
Tips για ποδηλασία χωρίς πόνους

Είναι μία πάθηση την οποία ο Bobridge παλεύει από την αρχή της καριέρας του και τώρα που πήρε την απόφαση να σταματήσει αποφάσισε να μιλήσει για αυτό.

« Τα τελευταία 6 χρόνια δεν μιλούσα πολύ για το πρόβλημα μου αλλά κάθε χρονιά το ένιωθα ακόμα και πιο δύσκολο για το σώμα μου. Η προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, η μετάβαση από την πίστα στο δρόμο και πάλι πίσω στην πίστα… κουβαλούσα επίσης τραυματισμούς από το παρελθόν. Τραυματισμοί οι οποίοι λόγω του προβλήματος μου δεν επουλώθηκαν ποτέ τελείως , έτσι τους κουβαλούσα τα τελευταία χρόνια. Το σώμα μου ήταν κουρασμένο συνεχώς και αυτό κατά 90% ήταν αποτέλεσμα της αρθρίτιδας μου»

Ο Bobridge υπήρξε σταθερά στα μεγάλα ονόματα στην ατομική χρονομέτρηση στο δρόμο αλλά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του έκανε στην πίστα με παγκόσμιου τίτλους τόσο στα 4.000 μέτρα ατομικής όπου είναι και παγκόσμιος ρέκορντμαν όσο και στο ομαδικό με την ομάδα της Αυστραλίας.