Μερικοί από τους λόγους που η Ρόδος είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός είναι η μεσαιωνική αρχιτεκτονικής της και τα πολλά ιστορικά αξιοθέατα της Ρόδου. Όσο για τα ξενοδοχεία στη Ρόδο, πολλά από τα οποία βρίσκονται στην πόλη της Ρόδου, είναι κάθε είδους. Επιβλητικά αρχοντικά, πολυτελή ξενοδοχεία, οικογενειακά ξενοδοχεία και στούντιο προσφέρουν μια αξέχαστη διαμονή στη Ρόδο.


Για όσους θέλουν να αποφύγουν το κέντρο της πόλης και να απολαύσουν μια ξεκούραστη διαμονή στη Ρόδο, υπάρχουν πολλές παραθαλάσσιες περιοχές όπως η Ιξιά, η Καλλιθέα, η Τσαμπίκα, ο Θεολόγος και το Φαληράκι. Στις περιοχές αυτές θα βρείτε, εκτός από υπέροχες παραλίες, πολυτελή ξενοδοχεία, ξενοδοχεία με spa και οικογενειακά διαμερίσματα για κάθε τύπο ταξιδιώτη.


Μοναδικά παραδοσιακά ξενοδοχεία μπορείτε να βρείτε στα αμέτρητα χωριουδάκια της Ρόδου και στις λιγότερο δημοφιλείς παραλίες της. Για παράδειγμα, μια ιδιαίτερη περιοχή να μείνετε στη Ρόδο, η οποία ξεχωρίζει για τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, είναι το χωριό της Λίνδου. Αυτό το πανέμορφο μικρό χωριό είναι γεμάτο από  αξιοθέατα και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενώ πολύ κοντά θα βρείτε κάποιες από τις καλύτερες παραλίες του νησιού!